tirsdag 31. mars 2009

Funn i skapet


Jeg har leenge ønsket meg en skjærefjel av hvit porselen, aller helst en skikkelig gammel en som bærer preg av års bruk og vennlig slitasje og tonne av sjarme. Her om dagen gjorde jeg et slikt kjempefunn og jeg ble så glad og veldig forundret. Glad fordi fjelen jeg fant passet til mine ønsker ned til minste detalj (se det fine mønsteret langs kanten!). Forundret fordi jeg fant den i mitt eget skap; ikke på loppemarked eller i en bortgjemt krok i antikkbutikken, men hjemme hos meg selv!? I et skap jeg aldri bruker, hadde jeg en hel eske med fine funn som jeg helt hadde glemt at jeg hadde.
Sammen med fjelen lå også den gamle, fine skålen fra Egersund, også en ting jeg har ønsket meg lenge.

Det begynner etterhvert å demre for meg at jeg faktisk har kommet over disse sakene ved et lykketreff for noen år siden, men hvorfor jeg har glemt de igjen, er en gåte. Vel, vel, nå er de funnet igjen og jeg ble minst like glad da jeg kom over de denne gangen som sist. Og kanskje ble jeg enda mer overrasket denne gangen, for jeg hadde minst av alt ventet å gjøre nye, fine funn her i mitt eget hus.
Ha en super kveld, alle som er innom:)

mandag 30. mars 2009

Nøkkelen til mitt hjerte..




..er gitt til gamle, vakre ting og til gjenbruk. Jeg liker tanken på reinkarnasjon, spesielt når jeg lar være å tenke på muligheten for at jeg skal bli gjenfødt som et innsekt, men konsentrerer meg mest om å tenke at vakre ting fortjener flere liv. Og her er det ikke bare interiørfriken i meg som snakker; det finnes nemlig en liten miljøaktivist her inne også;)

På bildet over ser du en gammel nøkkel som hadde mistet sitt livs lås, den fikk en skrue fast og ble gjenfødt som en vakker knagg. Kreativt gjenbruk er ikke bare en god idè for miljøet, det gjør også at vi kan være ganske så sikre på å være den eneste i verden som har en slik knagg, for eksempel.
Dette var min egen lyse idè, men det finnes mange idèer som man kan benytte seg av om man ikke har så mange egne.


I boken Sjarmerende Gjenbruk har jeg funnet mange andre gode idèer. I nettbutikken har vi fortsatt noen få eksemplarer igjen av denne fantastiske og vakre boken, så dersom du trenger litt inspirasjon for gode gjenbruksideer, kan du kikke innom her:)


søndag 29. mars 2009

Gamle bøker..


..har vært basis i den siste tidens puslerier og jeg har fått mange spørsmål om hvor man får tak i slike sider. Vel, svaret er å finne i gamle bøker;)
Mine sider er hentet fra en gammel bok og et gammelt magasin, som begge var i ferd med å falle fra hverandre. Som den bokelskeren jeg er, og for ikke å snakke om at jeg er gammel norsklærer, så liker jeg ikke å ødelegge bøker og oppfordrer strengt til bevaring der det lar seg gjøre. Men man kan finne bøker som er så ødelagte og der innholdet er av såpass laber litterær kvalitet at det kan la seg forsvare å bruke noen sider.
I nettbutikken har vi for tiden en del gamle bøker, noen klassikere, noen vedig pene, noen med gotisk skrift og noen jeg aldri har sett eller hørt om før. Dette var ingen oppfording til å dissekere disse bøkene, men hvis du vil ta en titt, så finnes de i "Antikkhjørnet" i nettbutikken. Og husk: gamle, pene bøker er utrolig dekorativt i et stilleben.
God lesning:)

Snøklokker


Finnes det noe så sart og pent og hvitt som snøklokker? Det er det ultimate vårtegn for meg, og en av de aller peneste blomster.
En liten vase med en liten bukett, og vips er stemningen satt i vårmodus.


Jeg elsker det uhøytidelige, det forsiktige og den fine dråpeformen. Jeg elsker den tynne stilken gjør at den ser så skjør ut, samtidig som snøklokken er så robust at den bryter frem gjennom snøen, om den må. Jeg elsker alt ved snøklokker og får aldri nok av dem. Skulle ønske de blomstret hele sommeren, men såv ar det kanskje ikke et vårtegn lenger?





lørdag 28. mars 2009

Mer påskeverksted..


Disse eggene ble til på tampen av siste dagers påskeverkstedet. De er laget av metallegg, silkepapir og blondeband. Jeg liker best det enkle, nøytrale og helst hvite, så disse er min forløpige favoritt. Da jeg var liten, ville jeg gjerne ha et så stort egg som mulig. Kan huske at det ble litt stusslig med bare bitte litt godterier i bunnen av et stort egg. Poenget med påskeegg er jo at det skal nesten flyte over i det man åpner det, det skal formelig bugne av godsaker. Det finnes to løsninger på det problemet. Den første løsningen er kanskje den enkleste: I et lite egg vil selv litt godteri få det til å se bugnende ut.
Den andre løsningen er den mest fristende: sinnsykt mye godteri vil fylle enhver eggestørrelse til randen.

Selv går jeg for den kjedelige løsningen: nokså lite egg og nokså lite godteri. Det er jo litt lettere å plassere små egg, og som du kanskje vet, så går interiøret foran godtesyke og meganomi her i gården:) Ergo blir det ganske små egg som kan plasseres og være pene. På den andre side får den godtesyke meg etterhvert mange små egg som kan fylles med søte saker..:)


Her ser du hvordan jeg har gjort: To hvite metallegg er sprayet lett med lim. Krøllete silkepapir er klemt på (med krøllete papir blir overlaten liksom litt krakelert). Tilslutt har jeg festet på blondeband, det er festet slik at det ser ut som det ligger rundt hele, men det er egentlig delt slik at egget fortsatt kan åpnes.





Vær så god! Forsyn deg gjerne med noen glaserte mandler:)

fredag 27. mars 2009

HUSK TREKNINGEN!


Tirsdag formiddag, 31. mars, trekkes vinneren av baderomspakken du ser på bildet over. Legg igjen en kommentar på innlegget i denne linken og du er med å kjempe om gevinsten. Er du følger av bloggen får du et ekstra lodd, og lager du et innlegg hvor du linker til konkurransen, får du ytterligere en sjangse til å vinne. Men husk å kommentere i trekningsinnlegget, ikke dette (selv om det også er koselig og lov:) og skriv om du følger og /eller linker også.
Lykke til:)
Ha en fantastisk helg, alle sammen:)
Klem

Påskeverksted del 3


Mens jeg var i sving med eggene, så ble det noen kort også. Kortene er laget med sider fra en gammel religiøs bok og motiver av enten madonna eller Jesus. Så er det pyntet litt med sort hyssig og emblem eller kors. Boksiden er fra en bønnebok, og omhandler påskedagene, så det er jo veldig passende som påskekort.
Også her ble det flere enn jeg har bruk for selv, så resten ligger ute i netttbutikken.

Jeg liker å pusle med noe kreativt, og kjenner at det får jeg litt for lite tid til i hverdagen. Påskeforsettet mitt skal derfor være å få mer tid til kreative puslerier. Heldigvis er det ikke påske ennå, så vi rekker å pusle og pynte litt til , ikke sant?!

torsdag 26. mars 2009

Påskeverksted del 2


Påskeegg med gamle magasinsider. Det er en ting som gjør meg glad! Jeg har fått så mange tilbakemeldinger siden siste påskeverkstedinnlegg om at mange er glade for at ikke alt som har med påske å gjøre, absolutt skal være gult. Jeg er ikke så glad i gult, og etter at jeg har frigjort meg fra sånne oppfatninger som at "påsken må være gul" og "jula må være rød" så koser jeg meg mye mer med pyntingen, fordi jeg lager ting som passer både meg og innredningen. Jeg har aldri pyntet så mye til påske, mest fordi det ikke finnes mye pynt som passer meg. Men vi lar oss vel ikke stoppe av det? Neida; i år lages egen pynt for full maskin, akkurat i min smak:)

En eggekurv i fil de fer står for oppbevaringen av eggene fram til påsken begynner.

Det store egget er et tradisjonelt pappegg som kan åpnes og gjemme godteri. Pynten er magasinsider fra 1912 og kraftig sort hyssing. Jeg koste meg sånn med verkstedet og var så godt i gang, så det ble flere magasinegg enn jeg har bruk for selv. Overskuddet kan kjøpes i nettbutikken.
Det lille egget kan ikke åpnes, men er også pent med gamle sider og sort hyssing.
Nå må jeg snart hente inn noen ris og kanskje kjøpe flere løkblomster, våren må få komme inn nå.
Ha en super kveld:) I morgen blir det mer påskeforberedelser her og kanskje noen rosa festforberedelser..

Gardinlykke


Er så vanvittig fornøyd med de nye gardinene som kom til butikken i forrige uke. Der så utrolig pene, akkurat slik som jeg vill hatt dem dersom jeg skulle fått noen til å lage mine drømmergardiner. Og det beste av alt er at de er ferdig sydd, og dessuten ganske rimelige.



Gardinene kommer med hullkant, blondekant og brodert monogram i enten grått, beige/linfarget eller hvitt. Jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg synes er penest, alle er nydelige.



Det finnes dessuten mange andre tekstilprodukter i samme serie: puter, stolskjørt, gardinkapper og små poser. Her kan du se mere og snart kommer det forhåpentlig enda flere ting i serien til butikken...
Ha en super dag:)

onsdag 25. mars 2009

Påskeverksted del 1

Med rosemotiver, isoporegg og blomsterpinner har jeg sikret blomstrende påsekpynt for i år. I første del av årets påskeverksted laget jeg disse pinneeggene for å stikke ned i en potte med løkblomster eller en vase med tulipaner.

Noen er laget for å kunne henge, kanskje fra et bjørkeris? Egg er jo et av de symbol på påsken vi kjenner best og også et symbol på livet. Noen grener med puselabber eller grønne knopper sammen med eggene, blir så livat som bare det:)

Viser mer påskepynt i dagene som kommer, tenk at det bare er 10 dager igjen til palmesøndag; vi får legge oss i selen på verkstedet så all påskepynt blir ferdig...
Klem

Gave til mottakere av nyhetsbrevet i nettbutikken





Som vanlig tipser jeg om det som skjer i nettbutikken som kan være interessant for dere som leser bloggen: denne uken gir vi bort tre superfine kranser til mottakere av nyhetsbrevet vårt. Vanligvis koster kransesettet kr 99,-.

Hvis dette er noe for deg så husk å legge kransene i handlekurven i nettbutikken og registrerer din ordre der. Nye mottakere av nyhetsbrevet kan selvfølgelig også bestille denne varen. Ingen bindingstid og ingen øvrig kjøpsforpliktselse; alt du betaler er eventuell porto.
Se mer her.



Klem

tirsdag 24. mars 2009

Ukens tilbud


Ville bare tipse om denne ukes tilbud hos http://www.creme.no/: et lekkert sett med tre potter i metall. Detaljer som rosemønster i relieff og løveføtter er prikken over i`en.
Vanlig pris kr 299,- uketilbud: kr 149,- På denne linken kan du se mer.
Klem

Mormorpute


Kjært barn har mange navn, og denne puten kalles både mormorpute, bløtkakepute, rundpute og jeg vet ikke hva mer...
Men fine er de, også så lette å lage! Ja, jeg ble litt overrasket over hvor lette de er å få til, man tror kanskje at noe man har ønket seg lenge er heelt utenfor rekkevidde å få til selv, men denne er virkelig mulig å få til for alle som har symaskinsertifikat fra handarbeidstimen på barneskolen. Har du ikke dette sertifikikatet, så fortvil ikke: denne puten klarer alle som kan tre i en symaskin og sy rette sømmer (som når jeg tenker meg om også er essensen av symaskinsertifikatet fra skolen!?)
Nok om det.
Slik gjør du:
Les hele framgangsmåte før du begynner!
1. Tegn opp to sirkler på ca 23 cm i diameter (tverrlinje). Klipp ut. Legg sirklene rette mot rette og sy rettsøm rundt, la det være en liten åpning så du kan vrenge rettsiden utover. Sy åpningen pent igjen etter utvrenging. Stryk gjerne over så sirkelen blir glatt og flat og fin.
2. Mål opp et stoffstykke som er 40 cm x ca det dobbelte av omkretsen av sirkelen: 3,14*2R (2R= diameter på ferdig sirkel, i mitt tilfelle ca 21 cm, stoffstykket ble dermed 40 cm* 132cm(=3,14*21*2 ). Vil du har flere rynker tar du enda lengre stykke. Siden jeg brukte en nokså stiv lin,ville det ikke blitt pent eller lett å sy enda flere rynker her, tynne stoffer kan imidlertid tåle flere rynker.
I denne stoffbiten syr du en løpegang i den ene langsiden. Sy deretter kortsiden sammen, rett mot rett. La endene til løpegangen være åpne.
3. Rynk langsiden uten løpegang til den har samme omkrets som sirkelen. Fest den lange stoffbiten, som nå er en sylinder, rette mot rette til sirkelen med knappenåler. Fordel rynkene jevnt og pent rundt, og sy fast fra vrangen.
4. Putt inn puten, tre i en snor i løpegangen og snurp igjen. Har du en rund pute kan du bruke det. Jeg brukte en veldig løs og veldig myk, firkantig pute mens jeg venter på å få tak i en rund en, og det går også ganske bra.
OK, jeg ser at det ikke er veldig lett å skjønne alt når jeg har skrevet det. Selv var jeg så heldig å ha noen som har laget slike puter i et helt, langt liv til å vise meg. Dersom det er noen som vil prøve seg som ikke skjønner hvordan jeg tenker, ta bare kontakt så skal jeg forsøke å hjelpe så godt jeg kan.


Til midtsirkelen brukte jeg dette stoffet som selges pr meter i nettbutikken.Stoffet er av 100 % lin og kommer med broderte bokstaver A, B, C og D, og finnes med broderier i både linfarge og offwhite. For en meter kan du lage mange slike puter, eller andre pene ting:)
Jeg valgte meg en C, for Crème, naturlig nok:)


Og slik ble resultatet.
Klem

mandag 23. mars 2009

Kirkestake


Ekte fransk, antikk kirkestake? Neida, en dansk nyproduksjon, men hvem ville sett det om man ikke allerede visste det?
Dette er ett av mine "gamle" funn fra egen butikk, den har fulgt meg siden starten i 2005 og jeg er veldig glad i de samspillet mellom de søte små blomstene og den litt røffe messingen. Lenge tenkte jeg at jeg skulle ha et par kirkestaker stående på hver sin ende av et konsollbord, men det får jeg ikke plass til, så det har blitt med denne ene i min stue. Dermed har jeg en ekstra kirkestake, som enda ikke er tatt i bruk, og denne siste kan nå kjøpes her i nettbutikken.
Blomstene er yndige i sarte farger og i veldig naturtro utførelse.
Takk ifjen for alle hyggelige kommentarer. Det betyr utrolig mye at dere tar dere tid til å legge igjen et lite spor til meg:)
Klem

søndag 22. mars 2009

Hvitt funn


Et av fjorårets fineste og hvite funn: en hvit stetteskål i opalinglass. Fin form og fint slipt mønster.

Innholdet er også fint, og søtt:) Hvite (hva ellers?) madonnapeppermynter.
Gleder meg til å gjøre mange nye funn utover våren.
Klem

lørdag 21. mars 2009

Vårlig brunsj


Litt lei av alt det rosa til festen og kjempelei av det hvite ute, dekker jeg et brunsjbord i kjøkkenet som går i hvitt og lysegrønt.
Håpet er lysegrønt, heter det, og når håper jeg på mer lysegrønt ute, og mindre sne.
Inne er hvitt fortsatt favoritten, og noe så enkelt som sukkerbiter kan jo være superdekorativt i den rette skålen og med rett skje, og til rett te:)


Buon Apetit!
Klem