torsdag 9. oktober 2008

Arvestykker


sist jeg var hjemme hos mor, var jeg så heldig å få med meg det meste av familiens gamle handarbeids-arv. Så nå er skapet mitt fullt opp av oldemødres og oldegrandtanters vakkert broderte overlaken og nydelige, skire heklede blondekanter, og mye mye mer.
Mye har jeg ideer til hvordan skal brukes, andre ting får bare ligge der og se pent ut en stundt til.

Mange av tingene har monogramer, og det er jo så utolig pent og personlig. En gammel oldegrandtante som begynte på R, som jeg, broderte en gang denne gardinkappen i engelsk søm. Den fikk i gave jeg av min egen tante som hadde arvet den først. Veldig fornøyd og glad for den.


En annen ting jeg synes er så flott og morsomt, selv om det egentlig er en hverdagslig sak, er dette handkleet som har tilhørt min bestefar da han var liten. Tykt, vaflet stoff med et enkel korsstingsbroderi med forbokstaven hans. Han hadde 6 søsken, og ære til den som satt og broderte på handklær og for å merke tøyet deres.
Vaskevannssettet kommer også fra min bestefars barndomshjem.
Inspirert av alt dette vakre hvite, har jeg selv gått i gang med et hardangerbroderi. Det kan jo være fint å etterlate seg noen arvestykker, og jeg kan jo ha glede av de selv en stund først:) Dette er en liten prøveklut, senere skal jeg lage noe litt større.

Det var alt for i dag. På gjensyn:)

4 kommentarer:

Aina Wie Moen sa...

Hardangersøm....så morsomt!! Er det vanskelig??? Har også tenkt å prøve meg på det. Flott å kombinere lin og litt hardangersøm....både til gardiner, puter og duker!!! Stå på videre!! Gleder meg til å se hva du får ut av dette tilslutt!!

Heidi-anitha sa...

Så vakkert med hvitt og monogram! Du får sikekrt til hardangersøm også:)

Det er en stund siden jeg var og besøkte deg i butikken, men kjøpte med meg litt små-interiør og de 4 fine spisestuestolene med knallrosa trekk.. Det er faktisk snart 2 år siden...de passer kjempefint i stua mi nå. Har selvfølgelig trekt om dem, og funnet 2 stoler til, som jeg kan ha til.

Håper du får en deilig helg!

klemmer White vintage

home 4us sa...

Sukk, du har drømmekjøkkenet mitt:)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Må bare si at det kjøkkentet ditt - er jo en drøm...
Morro dem slikke arvstykker...

Ha en koselig kveld og uke...