lørdag 16. mai 2009

Litt av hagen med inn


Jeg storkoser meg fortsatt i hagen og i dag tok jeg med litt av blomsterprakten inn. Syriner fikk stå i et gammelt norgesglass og pynte opp. Det fine med syriner er at de fyller huset med den deiligste duft. For mange er dette duften av vår, men siden jeg kommer langt nordfra, er jeg vant til at syrinen blomstrer midt på sommeren, så for meg er syrenduften en duft av sommer. Herlig i alle fall.

Today I brought a little piece of the garden to the inside. Lilacs (syringus vulgaris) are decorating, and giving out wonderful scent. I placed them in a Norgesglass (a typical household glass for storage and hermetics from Norway). As I have grown up way north of the Arctic circle, the scent of lilacs are the scent of high summer for me. Where I live now, it is the scent of spring. Nice in all sesons.


Norgesglasset: så enkelt og likevel så dekorativt. Og akkurat som syrinene har norgesglasset en slags nostalgi og samtidig tidløshet over seg.

The Norgesglass: so plain and yet so decorative. And just like the lilacs it has nostalgia and still a a certain timelessness to it.Her blir det nok stille over helgen. Jeg ønsker dere alle en superfin 17.maihelg. Håper at æret blir strålende, korpsene vil spille rent og bunadskjortene vil bli perfekte over hele landet:)

This weekend, the 17. of may, we celebrate our constitutional day here in Norway. I will take these days off from blogging and spend them with familiy and friends, and I will enjoy seeing the parades of children waving their flags.
I wish you all a very bright and sunny weekend:)

14 kommentarer:

Magny sa...

nydeligt,- kjenner duften helt hit...
god maikveld, magny

Magny sa...

nydeligt,- kjenner duften helt hit...
god maikveld, magny

Kerstin sa...

Jammen er syrinen din kommet langt.. Her står den i knopp enda...

Den er vakker...
Ønker deg en Strålende 17 mai...og en fin lørdag =)
Kertin

Sivs hus sa...

Hei, Vakre bilder du viser. God 17.mai fra Siv

jordbærpiken sa...

Syriner er bare så nydelige, og lukter så godt! Ønsker meg en gammel syrin i hagen min. :) God 17. mai!

hjemme hos oss sa...

åj så fint,jeg venter enda på syrinenen...er treigere her nord;)
Titta inn for å ønske deg og dine en flott helg og en god 17.mai!
klem

MarnyAlice sa...

God 17 mai til deg og, håpe den vert strålande :)

Klem M :)

helene sa...

Tenk..ikke mer enn litt blomster og ett norgesglass, så har man stemning og en fryd for øyet! God 17.mai til deg og dere:)

Anonym sa...

Syriner er nydelig...vi har 3 gamle syrinbusker i hagen og det er så fint når de blomstrer og lukter....norgesglass...utrolig med alt som blir fint og dekorativt i dem:))
Ha en fin 17.mai i morgen:))
Klem

ramboline97 sa...

Så heldig du er som har tilgang på syriner.. jeg hadde 5 stoooore trær i min gamle hage og savner de masse.... skal iallefall plante nye når huset er klart.. ha en deilig 17. mai...
tomineshjem

Life of Vilhelmsen sa...

Jeg elsker syriner:-) skulle ønske jeg hadde de her i hagen! Lukten er den beste jeg vet, det vekker mange minner fra barndommen. Vi hadde alltid syrinbusker i hagen.

God 17 mai feiring til deg og dine:o) Klem

Vitt o Vältummat sa...

Syréner är något speciellt. Härlig doft. Grattis till vinsten...i euro..hur stavas det nu? Ja du vet vad jag menar:-)
Kram/Åsa

johanne`s rom sa...

Vel overstått. Ja syriner er nydelige både å se på og lukte på. Men her hos oss har de ikke kommet så veldig langt fram enda, så vi har det tilgode. Ønsker deg en fortsatt fin mai.

Federica sa...

So beautiful...what else?
You're pictures are always gorgeus.
Hugs
Federica