tirsdag 11. november 2008

Mer arvegods.Da jeg var hjemme i barndomshjemmet på en liten ferie tidligere i høst fikk jeg med meg mange vakre ting. Det jeg kanskje ble aller gladest for er dette skrivebordet som tilhørte min oldefar og etter ham ble det brukt av min morfar. De brukte begge dette som sitt arbeidsbord i familiebedriften. Morfar satt ved dette bordet i kontoret sitt og jobbet nesten hver dag mens han levde og selv har jeg gjort mange lekser ved dette bordet. Jeg har hatt mine øyne på det siden jeg var tre år, og etter at min mor har hatt det i et par år ble det endelig mitt i høst.
Toppen prydes av en støpejerns figur.
Tidligere var det beiset mørk, morfar fikk det sandblåst for å få det lysere og nå som det er mitt er det på tide at det blir enda lysere (kan du gjette hvilken farge jeg velger til det?;)
I bunnen av en av skuffene har oldefar skrevet: "Bordet modtaget 4/4-08", så dette bordet feirer sitt 100-årsjubileum i år. Som det meste andre jeg eier, er det nok ikke så verdifullt målt i penger, men for meg betyr det utrolig mye å ha noe med en historie og spesielt når jeg kjenner historien og folkene som er med.
I skuffene lå det fortsatt en del kontorutstyr: morfars gamle ordliste fra folkeskolen, pennen hans, flere trelinjaler og forskjellig utstyr som har vært brukt opp gjennom generasjonene.
For meg en skatt som jeg setter utrolig stor pris på.
En annen ting jeg setter stor pris på er de hyggelige kommentarene som legges igjen her: desverre har jeg dårlig tid til å legge igjen kommentarer, men jeg leser alle kommentarene og blir så glad for at dere tar dere tid til å legge igjen noen ord. Jeg titter også inn på bloggene til dere hyggelige jenter som kommenterer. Etter jul skal jeg nok bli flinkere på å legge igjen spor etter meg i form av kommentarer:)

5 kommentarer:

Tina sa...

God kveld, å heldige deg, hvilke skatter du har arvet. Skjønner godt du er fornøyd med det. Jeg tror ikke det blir hvitt i allefall, hahaha. Ha nå en fin kveld og kos deg med skrivebordet, det likte jeg virkelig!

Christine L. sa...

sÅ heldig du er som har arvet så fine ting.
Nettbutikken din er bare nydelig. Drømmer meg helt vekk i den..

Kari - My home is my Castle sa...

For et nydelig skrivebord :)) Skjønner godt at du er glad i og for det ;)
Det blir jo noe helt spesielt når man arver det etter noen i familien.
Affeksjonsverdien er jo den viktigste ;)

Tipper fargen blir hvit hehe..
Gleder meg til å se det ;)

Klem, Kari

Gine sa...

Hei, så mye nydelig du arver!!

Har utfordret deg inne på bloggen min, ta den om du vil.:)

Er redd jeg skrev bloggnavnet ditt feil, ble litt forvirret av det nye navnet (nytt for meg i alle fall) Men, nå kommer jeg garantert til å huske det ;)

Lena sa...

For en flott skatt du har fått deg! Og så moro at det var igjen noe i skuffene... Så utrolig sjarmerende!