onsdag 5. november 2008

Ny stue..

..er hva vi fikk da vi pusset opp husets skamplett i sommer. Fra å ha vært husets minst hyggelige rom, er det nå både pent og trivelig etter vår smak. Da vi flyttet inn i huset for 5 år siden var det i god teknisk stand, renovert på 70-tallet og farge- og materialsatt deretter. Vi hadde ikke så god tid den gangen og male bare alle flater i en farge vi kunne leve med. Det var jo forsåvidt en forbering, men takessplatene og eikelistene ble stående og etterhvert begynte de malte vinyltapetene å bli for fristende for små barnehende som ville finne en flik og dra av så mye som mulig, så da ble det til slutt tid for oppussing.Før: lysgul vinyltapet med bilde av oldemor og oldefar hengt strategisk over en kjempeflenge i tapeten.

Vi fjernet sponplatene med vinyltapet og fant en kjempeflott panel, pga tidligere ombygninger var den desverre ikke brukbar over hele rommet, så to av veggene måtte ha nytt panel. Under takessplatene fant vi en flott panelhimling. Vegger og himling ble malt hvitt, det originale gulvet beholdt vi , men malte det grått.

Før: rommet ligger midt i huset og har ingen vinduer. Åpningen mot den sydvendte spisestuen ble på 70-tallet effektivt blendet med en trekkspilldør som hindrer dagslysets passasje. Ikke var den pen, heller.

Vi satte inn en dobbel glassdør: både pen og den gir lyset litt mer innpass.

Før var pipemuren kledd i glassfiberstrie. Nå er pipen pusset, mens på brannmuren har jeg tatt fram de rå mursteinene. Jeg elsker overflaten, men lurer litt på om den skal bli hvit. (??)


Vi har ganske høy himling i første etage og så på den gamle panelen at det originale litsverket hadde vært en del bredere enn det man får i byggevareforretninger. Så da brettet vi opp armene og laget vårt eget listverk. En annen gang skal jeg røpe hvordan det kan gjøres på en enkel måte.
Nå er vi veldig fornøyde med tv-stuen vår. Spesielt er det gøy å ha gjort alt selv. "Ulempen" var at da denne stuen var blitt så fin, så fikk stuen innenfor status som skamplett og måtte også pusses opp, men det skal jeg vise en annen gang:)
Takk for at du kom innom, på gjensyn:)

5 kommentarer:

Kari sa...

Imponerende jobb dere har lagt ned. Vakker ble det til slutt. :-)

mali-mo sa...

Kjempefint ble det. Så flott at dere kunne bevare det gamle gulvet, vi måtte akkurat skifte ut vårt nå når vi pusser opp på kjøkkenet. Ble flott med de listene også;)

Anneli sa...

Så nydelig stue <3
Brannmuren syns jeg du skal beholde som den er (:
Jeg syns det er så pent å bryte med noe røft mot det hvite og sarte..
Ha en fin kveld!

Heidi sa...

Dette ble skikkelig lekkert. Ja tenk at de før gjemte den flotte panelen, gulvene og tak ved å sette på "plater" utenpå dette. Akk, akk... Det ble gjort her også. Vi pusset opp storstua i fjor og det orginale kom fram i lyset da vi rev alle platene både på vegger og i tak. Vi fikk en helt ny stue gitt og er kjempefornøyd:)
Synes brannmuren deres er flott som den er jeg, bryter litt med alt det hvite. Råstilig:)

Takk for rask levering av flotte varer forresten. Er kjmpefornøyd:)

Ha en super dag!

:-)

Liv sa...

Hei hei - så mye flott du har. Er ivrig på Finn.no og er innom sidene dine av og til. Er selv veldig interessert i gamle ting, men har vært litt redd for å male. Men dine møbler er jo flotte. All ære.
Din gateadresse er veldig kjent for meg, da Halvdan Svartes gt 25 tilhørte min familie en gang i tiden. Var mye der som barn(er født i 47) da jeg bodde i Oslo. Lurer på om huset finnes ennå ?
Må nok innom sidene dine igjen.