fredag 23. januar 2009

Hjelp, hva har jeg gjort..?!?... jooo, jeg har satt i gang et prosjekt jeg først skjønte omfanget av når det var for sent å snu. Tiden har kommet til den indre hallen med trappeoppgang og gangen i 2. etasje


Før så det slik ut: sponplatekledde vegger med sølv/grå/beige/rosa tapeter fra 70-tallet som flekkvis var dradd av av små barnehender. Jeg innrømmer det; da vi flyttet hit syntes vi disse rommene var ganske ok, utseendemessig. Men etter hvert som oppussingen i resten av huset har skredet fram, har standarden for hva som er ok blitt gradvis høynet, og vi har etterhvert kommet til at trappen og gangene nå trenger et ansiktsløft.


Dermed er plater revet av, og vips har et flott, men gusjebrunt! panel fra byggeåret kommet frem. Dette må sparkles, pusses og males. Og gjett hvem som kjenner en gammel senebetennelse i skuldren sin? Jo, det er husets male-/sparkle-/pussemester. (les: meg) Så prosjektet kommer nok til å strekke seg over litt tid...De lekre lampene i 2. Det er ikke mindre enn seks stykker bortover gangen vår. De skal byttes nå

I trappeløpet er det mer panel. Her er den i en gøy mintgrønn farge.
En vegg er kledd med liggende faspanel som neppe har vært tenkt å være framme i dagen
Himling med panel, heller ikke laget for å vises.
Det siste originale vinduet vi har. Dette er malt i gusjefarge, antakelig i 1952.


Jepp, det er jo mange retninger og farger her, på relativt liten plass. Men dere vet hva jeg har tenkt, jenter? Joda; med hvitt over det hele bindes alt dette ulike fint sammen til en enhet. Men det kommer nok til å ta litt tid før "etter"-bildene kommer. Som vanlig blir jeg litt "tom" etter at et prosjekts fulle omfang kommer til syne. Jeg synes det må ta evigheter på bli ferdig, og selv om jeg ikke kan love en superrask framgang, kan jeg love å holde dere oppdatert.
..
I dag fikk jeg en (eller var det flere?) award hos Kari med bloggen My Home is My Castle by Kari.
Kikk innom henne, hun har en kjempekoselig blogg.
Tusen takk, Kari! Det varmet godt at du setter pris på bloggen min og at du alltid legger igjen så superhyggelige kommentarer her hos meg (jeg setter stooor pris på dette, selv om jeg ikke er så flinkt til å gjengjelde):)
Ha en kjempegod helg, alle sammen:)
Sees til uka.
...
Klem

8 kommentarer:

Christine Louise sa...

Dere får det sikkert kjeeempe fint når dere er ferdig :) Blir spennende å følge med. Ha en god helg.. klem

My home is my Castle sa...

Hmmmmmm...
NÅ ble jeg nysgjerrig hehe ;)

Er så enig med henne over meg her.. Dett blir helt sikkert sååå lekkert :))
Gleder meg til å se etterhvert som dere pusser opp :)

Klem,Kari

Linn fra Solheim sa...

Hei!
Det kommer sikkert til å bli kjempefint i gangen, gleder meg til å se fortsettelsen.
Lykke til videre!

God helg!

Lill sa...

Hei.er SUPERFORNØYD med varene jeg handlet på nettbutikken din!!Tusen takk for de flotte serviettene jeg fikk me som gave!Ha en flott helg..

Unknown sa...

Den gangen kommer til og bli kjempefin! Bor selv i et hus fra ca 1930. Vi har også revet ut sponplater, takessplater, tepper og jeg vet ikke hva på de snart 15 årene vi har bodd her. Ikke ferdig enda... Har et projekt i gangen jeg også. Har noen sinnsykt stygge fliser som ødelegger helheten i hele huset. Den ligger jo midt i huset og man må gjennom her for og og komme til de fleste rom i huset.
Som du sier: Ting tar tid, og det er viktig og vite hva man vil før man begynner. Ønsker deg lykke til. Vær varsom med din vonde skulder... Kommer innom og ser hvor fint det blir :O)

Ha en riktig fin helt!

Klem Susanne

Unknown sa...

Mener selvfølgelig god HELG!
Går litt fort noen ganger...

Anonym sa...

Heia..

WOW,du verden for eit arbeid du/dokke har tatt fatt på ja:-)Å senebet veit eg alt om..slett ikkje godt.Å da vil eg nok tru at det tek ekstra med tid og bli ferdig,men sånn er det.
Men eg vil tru at dette blir ein super fin gang når dokke er ferdig!!
Lykke til og god bedring med senebetennelsen!


Ha ein fin kveld/søndag!

Klem frå,
-Randi-

Anonym sa...

hei,
hva slags hvitmaling bruker du? bruker du likt overalt på lister osv??:)