mandag 15. juni 2009

Cottage garden


Jeg har blitt et hagemenneske. Eller jeg har kanskje alltid vært det, men det er jo litt lettere å være et hagemenneske når man har sin egen hage. De første årene i hagen gikk med på å føle seg litt fram på hvordan hagen var og hvordan vi ville bruke den, og ikke minst så gikk mesteparten av denne første tiden til å få skikk på huset. Huset er fortsatt ikke helt ferdig, vi tar det litt etter litt, men endelig har jeg begynt å forme en plan for hagen. Og den skal bli som en koselig, engelsk cottage garden: litt viltvoksende, frodig og med masse gammeldagse nostalgiske planter. Nå koser jeg meg så masse både ute i hagen med hagearbeid og ikke minst med å legge planer videre. I dag skal jeg vise noen av de plantene som er i min hage.

I have become a garden person. Or, I might always have been one, but it comes to the surface now that I have a garden of my own. The first few years in the garden i spent thinking about how the garden should be, and I found that it will take the form of my ideal garden: a english cottage garden.
I enjoy many days outside gardening og even more just planning ahead. Today I show some of the plants that are in my garden.

Over: Iris Sibiriana
Jeg vet ikke helt om den er gammeldags nok, men jeg fikk den i fjor og klarte ikke å dy meg for å prøve den. Vakker er den som du kan se.
I am not sure if I really find this old fashioned enough to my original plan, but someone gave it to me yesteryear, and I couldn`t resist trying it in one of the beds. It is beautiful as you can see.

Stormarikåpe: bladverket er jo helt utrolig fint og jeg elsker at det legger seg dråper i bladene i fuktig vær.
Alchemilla mollis: how lovely how it holds the drop of water.

Lavendel og en rosenknopp: faste følgesvenner.
Lavendula and a rosebud: true companions.
Klematis: jeg vet ikke hvilken sort, for jeg mente å kjøpe en helt hvit. Men da den blomstret neste sesong så den slik ut.
Clematis: I do not know what this one is calles: I ment to buy an all white, but when it bloomed the next seson it came out like this.
Akeleie: fast takst i gammeldagse hager. Under kan du se et glimt av en jordbærblomst
Aquilegia vulgaris: a must in old fashioned gardens. Behind there is a small strawberry flower.

Revebjelle: også fast i cottage gardens. Bak ser du et glimt av en av mine roser: jeg har 30 forskjellige rosebusker fordelt på 22 sorter!
Hagegal? jo, jeg må visst innrømme det:)
Fox glove: also a must for cottage gardens. Behind it you can catch a glimps of one of my roses: I have no less than 30 roses, 22 different sorts!
Crazy for gardening? I think I must admit that I am:)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg håper det viser seg at også jeg har grønne fingre... :) Vi flytter nemlig fra leilighet til hus med hage om 2 uker.. og den hagen trenger litt jobb.. men det blir moro!! Har litt planer for hvordan den skal se ut, men vi får ta det litt etterhvert... :)

Anita sa...

Eg har òg ein gartnar i magen, som berre ventar på å få kome ut. Eg har vore hageeigar i eit år og har store planer...

Ana-Maria sa...

nice flowers!

Living White sa...

Det må være ren terapi å jobbe i en hage. Jobb og jobb, jeg tror jeg hadde sett på det som kos! Jeg har aldri hatt noen hage men hagemenneske er jeg. Drømmer om en engelsk hage fylt med roser...

ralfefarfars paradis sa...

Drømmer også om en slik romantisk hage...har det meste du viste..bortsett fra alle rosene, der ligger jeg laaangt etter!! Ha en fin kveld!!

Lottas Himmelrom sa...

Hei.. Så flotte bilder du viser frem:) Gleder meg til å få hage selv i september..da skal jeg handle litt på nettbutikken din også;) Ha en fin kveld:) Klem fra Lotta

Aasviv sa...

Så fint!
Ein Cottage Garden er det eg ønsker meg, masse lavendel, roser, eføy, urter og klatreplanter.Koselig.
Ble veldig inspirert av dette innlegget, kanskje eg må ta meg ein tur ut i ruskeveret og bli stygg under neglene...

Kerstin sa...

Nydelige bilder av vakre blomster... Akeleier har de et annet navn som geranium kanskje???
Nyt dagen

johanne`s rom sa...

Du er på god tur med mange fine blomster allerede, ser jeg. Akeleie og iris og roser har jeg også, men desverre har noen av de gamle blomstene, som var i hagen, blitt borte. Jeg prøver å få tak i nye/gamle etterhvert. Har heldigvis klart å bevare et par gamle peoner, de er jo nydelige nå framover. Kos deg videre med hagen din.

Heidi sa...

Elsker den romantiske og gammeldagse stilen. Har veldig små hageflekker selv, hvor det er en blanding av kjøkkenhage, urter, roser, lavendel, klematis osv.
Gleder meg til å se flere bilder av hagen din :)

Margrethe sa...

Skikkelig koselog hagestil, jeg forsøker å få til noe av det samme. Revebjellene tar jeg også vare på. Andre luker de bort som ugress, men jeg synes de er uimotståelig vakre :)

Flott hage! Clematisen kan være en del forskjellige sorter. nelly Moser ser slik ut, og det er noen sorter til som har den typiske stripen i mdidten. Litt leit at det er så mye som er feilmerket, men du har fått deg en fin clematis, selvom den ikke er hvit :)