søndag 14. juni 2009

Souvernir


Jeg er ikke typen som kjøper reiseminner som er ment for turister: t-skjorter med morsomme tekster, kopper med bilder av eiffeltårnet, en liten sparebøsse formet som en toetasjes engelsk buss? Nei; ikke til meg. Men, på min siste reise fant jeg denne marmeladekrukken som er et perfekt reiseminne, og ikke misnt en fint ting å ha.
Jeg fant den i en antikvitetsbutikk jeg egentlig ikke hadde tid til å være i. Denne var det første, og eneste jeg rakk å se, før jeg måtte styrte ut for å rekke bussen (joda, jeg rakk å betale og veksle to ord om tilknytningen krukken min hadde til stedet med den hyggelige antikvitetsmannen,) men du skjønner at jeg hadde veldig dårlig tid når jeg ikke rakk å se på noe av de andre tingene, jeg bare registrerte i øyekroken flere fine hvite mugger og vaskestell og laget en mental huskelapp om at jeg må dra tilbake dit neste gang jeg er i området.
Visst passer krukken fint på kjøkkenhyllen min, og visst blir den verdsatt mer enn en sparebøsse som ser ut som en rød buss i to etasjer, selv om jeg vet noen her i huset som kunne ønsket seg en sånn...
Souvernirs made for tourist is not my thing. T-shirts with funny texts, cups with the eiffeltower, piggybanks shaped like english red buses? No, not for me. Last time I was travelling I came over this marmelade jar in an antique shop I really didn`t have any time to enter. The jar was the first, and the only thing I saw before I had to rush out of there to catch a bus (of course, I took the time to pay for it and to chat two words with the nice antiquity man about its origin and how it atached to the area.) You understand how little time I had when I say that I resisted to look toroughly at some white earthenware peaces I barely noticed through the corner of my eye, and forced myself to just make a mental memo to come back to that shop the next time I am in that area.
The jar sure sits nicely on my kitchen shelf, and I surely appreciate it more than any red, buslooking piggybank. Though I know someone in this husehold who would adore just such a bus/bank...

8 kommentarer:

Datt sa...

Hihi, jeg er såå eni med deg, se for deg den røde bussen på kjøkkenhylla di da! hehe... :P Herlig den krukka :)

Christine Louise sa...

Nydelig :)

Besta sa...

Er helt enig med deg, styrer unna de typiske tingene og kjøper heller noe fint som et minne.
Ha forresten lagt isteen flere ganger. Nydelig.
Ha en fin uke.
Klem Marilyn

madam mim sa...

Samboeren min reiste en del i jobben før, og da kom han alltid drassende hjem med ekte SOUVENIRER, Grøss...jeg har et bittelite plastskrin fra Svalbard(med bilde av en isbjørn på) og en enda mindre pilleeske (!) fra Geirangerfjorden (med bilde av en båt på), for å nevne noe. Nå har jeg fått fortalt ham på en meget pen måte at sånne souvenirer ikke er helt min greie, takk og pris :-) Ønsker deg en nydelig aften!

Margrethe sa...

Må si jeg følger deg helt med tanke på souvernirer! Det er mye kjekkere å kjøpe med seg ting man har lyst på og faller for enn kun bilde av en attraskjon.

Ha en fin uke! hilsen Margrethe

Maja sa...

Enig med du...kopper og kar med "Lanzarote" kommer ikke innenfor dørene her...hehe
Nydelig den krukken;)
Klem fra Maja

johanne`s rom sa...

Ja, da er det iallefall et minne som en setter pris på, og kan bruke. Hvis du har vært inne på min blogg så har du kanskje sett at jeg er så heldig å ha flere slike, og de trengte jeg ikke gå langt etter. De har vært i mine kjøkkenskap i mange år og i min mors, før det. Ønsker deg en hyggelig uke.

Livs Lyst sa...

Så enig så enig med deg i dette!!

Ha en kjempe fin dag og uke!
Hilsen Liv