fredag 19. juni 2009

HageromOgså hager blir mer intime og koselige om de deles opp i rom og soner. I min hage har jeg satt opp en skillevegg av stolper. Med tiden skal veggen bli helt overvokst av diverse klatreplanter. Her ser du min hvite syring som ble så tung av blomster i vår at den måtte hvile seg på en av stolpene; ikke det den var tenkt til, men det funker også. Innimellom skimter du kanskje en kaprifolium som etterhvert skal få dominere dette hjørnet av veggen min. Kan nesten ikke vente på å få se veggen helt dekket med blomstrende klatrere; roser, klematis og flere: kanskje neste år?


Even gardens will be more intimate and cosy if the are divided into rooms and definated sones. In my garden I have put up this open wall. In time severeal climbers will fill in the blanks of the wall. On the photo you can see my white lilac, so hevay with flowers this spring, leaning confidently at the end of the wall, I didn`t inteNd it to lean, but as long as it works...
You may also be able to catch a glimps of a caprifolium lonicera, that will grow to dominate this end of the wall. Cant wait to see it covered in blooming climbers; roses, clematis, and more: maybe next year?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Liker hager som er oppdelt slik du beskriver det... Har en "hage-tegning" i hodet som skal få komme ned på papiret etterhvert når vi flytter inn i nytt hus... Gleder meg til å kunne jobbe med å få en kjempefin hage med forskjellige områder... paviljong, kjøkkenhage osv... :)

Nooria sa...

For meg så det ut som det ene øvre hjørnet på en portal (en slik som vi har tenkt å bygge etter hvert), men du skriver at det er en vegg. Jeg ble nysgjerrig på hvordan veggen ser ut.

Nooria sa...

Ja og jeg er helt enig at det er fint med hager som er oppdelt i rom. Jeg jobber med det samme selv :-). Det var nydelig med vin syrinbusk mot veggen din. Her går det i clematis, humle, roser og villvin. Jeg skal nok utvide til hortensia mm etter hvert.

Nooria sa...

hvit syrinbusk mente jeg :)

Tina sa...

Det høres flott ut med rom der ute også, det må jeg tenke mer på. Roser er jo bare så vakkert. Skala være glad du bor sør i landet, tror alt er litt enklere der når det gjelder hage. Så kan jo vi her nord bare nyte alle de fine bildene! hihi

Håper de kommer opp her og vokser seg store også da, høye og frodige. God hælg! Klæm

ralfefarfars paradis sa...

Synes det høres fantastisk ut med en hage der man kan gjemme seg bort litt..litt for åpent her..
Nydelig den syrinen var.
God helg til deg!!

Livet er heeerlig sa...

Så spennende!!!
Vi har veldig lyst på klastreblomster etterhvert i hagen, akkurat nå har vi ingen hage... Ikke lett å bestemme seg, så vi bruker litt tid på å finne ut hva vi virkelig vil... hmmm ikke lett!
Ha en strålende flott helg
*Siv*

Hannahs Bod sa...

Tjohej! Men vad du visar massor av vackra ting hos dig. Nu ska jag titta vidare, ville bara skicka en liten hälsning.
Må gott Hannah

FIOLINESBLOG sa...

Hei til deg!
å så masse fint du legger ut på bloggen din!
jeg ble jo sittende hele natten å benytte meg av linken "gamle bilder" veldig morsomt!
Takk for at jeg fant deg.
fioline:)