fredag 20. februar 2009

Mal kalket


Det finnes uendelig mange måter å male ting på, tidligere har jeg vist fram to metoder som gir møbler og ting alder og patina, i dag er temaet:
Grå kasse med ”kalket” overflate.
DETTE TRENGER DU: Maling (bunnfarge; 3502-Y, hvit maling; S0502-Y) Pensler, Myk klut, (Følgende kan sløyfes om du ikke vil ha sjablongmønster på:) Sjablong, Sjablongpensel, Montasjelim

Denne saken var på trykk i BoligPluss våren 2008.
Husk at selv om jeg så langt i maleskolen har vist kasser som har blitt malt, så kan man selvfølgelig male både møbler og annet i samme teknikker:)1. Dekk eventuelle kvister med kvistlakk. Mal kassen i bunnfargen

2. Bland vannbasert hvit maling med vann til konsistensen blir som kulturmelk.

3. Påfør tynne strøk med hvitt på kassen. Bruk jevne, lange strøk.


4. Mens hvitmalingen ennå er fuktig jevner du over med den myke kluten. Gjenta punkt 3 og 4 til kassen har fått et passe hvitkalket utseende. La kassen tørke helt.
5.(kan sløyfes) Fest sjablongen og dypp sjablongpenselen i den hvite malingen. Penselen skal ikke ha for mye maling, da kan det renne. Påfør malingen i jevne, stoplende bevegelser; ikke gni!


Et voila! En kalket kasse i delikate farger:)
Lykke til.
Klem

3 kommentarer:

Kine sa...

ååå så flott,supert tips!!

Kristin`s lille hjem sa...

Dette ble jo kjempebra, takk for inspirasjon :-)

innendørs sa...

Hei!! ble sittende både lenge og vel og kikke på siden din, så utrolig mye fint du lager, og en skikkelig koselig blogg!!! Hit må jeg absolutt tilbake, så linker deg jeg:)

Nydelig helg til deg!!!