mandag 23. februar 2009

Urtekrans
Jeg elsker kranser, spesielt de som lukter godt. Etter en rekke eucalyptuskranser, ville jeg prøve noe annet, siden jeg hadde flere urtepotter stående (du vet når oppskriften sier en kvist fersk rosmarin, to blader timian!?) så lagde jeg en urtekrans denne gangen. En nydelig og aromatisk krans du kan lage selv. Velg dine favoritturter blant buskaktige arter som timian, rosmarin, lavendel eller salvie; disse holder seg friske best og tørker deretter vakkert.
Her får du min framgangsmåte til den:

DETTE TRENGER DU: Forskjellige urter, Kraftig ståltråd, Tynn ståltråd, Urtesaks, Saks, BandDETTE GJØR DU:
Lag kransens skjelett av kraftig ståltråd. Velg størrelsen selv, men husk at kransen vil se større ut når du har bygget den ut med urtene, så lag den ikke for stor.
Kutt opp urtene til små kvister i ca samme størrelse, hold hver av urtesortene i bunker for seg. Mål opp en rekke ca 5 cm lange tynne ståltrådbiter.
Bind sammen små bunter av hver av urtene med de korte ståltrådene; rosmarini små bunter for seg, timian for seg, osv. '


Bind buntene til ståltrådringen med tynn ståltråd. Begynn med to urtebunter og surr disse fast til kransen, legg deretter de neste buntene litt over de første, slik at endene og surringen av ståltråd på de første dekkes. Fortsett slik til du er helt rundt. Dytt de siste buntene under toppen på de første og sørg for at ståltråden skjules.
Bind et pent bånd eller en blonde i kransen.


Tips: dersom du ønsker at kransen skal holde seg frisk lengre, kan du gjerne bruke en fuktet oasiskrans som basis. Regn da med å bruke mer urter til kransen i forhold til omkretsen på ringen.

Klem

8 kommentarer:

eve sa...

så nydelig den var, nå skal jeg jaggu ut å kjøpe meg urter for nå er det bare en pjuskete rosmarin her.Jeg elsker duften av friske urter :-)

Mitt hvite hus sa...

Så vakker krans du har laget... kjenner nesten duften av deilige urter. Så fint at du har trinn for trinn på hvordan du lager den. Veldig snilt av deg=)

Klem Kerstin

Maliva`s verden sa...

Nydelig...kan tenke meg det lukter urter og sommer i huset ditt nå:O)Masse fint hos deg....takk for alle tips du legger inn også...

adales verden sa...

Åhh den lukta nesten helt hit.
Så flink du er, og så snill som deler oppskriften med oss!
ha ei super uke!

Tiril sa...

Nydelig var den, kan nesten kjenne duften, takk for du delte dette med oss, prøver gjerne å lage den.

lillelise sa...

Så fint det ble! Supre tips du deler med alle! Har funnet masse inspirasjon og gode ideer her.

Ha en fortsatt god dag!

Martina Andersson sa...

Hello my friend! telescopic in here and enjoy a wonderful blog here, I like and visit again! Hope your Tuesday is good and right care Hugs tina

Stubbetufsa sa...

Dette ser jo enkelt ut! Jeg har ikke vært innom deg før, men jeg kommer nok igjen. Ser ut som om du har en del "hjelp til sselvhjelp"-oppskrifter! Koselig og godhjertet!