tirsdag 3. mars 2009

Syklubb

I et gammelt syskrin som jeg fikk etter min farmor, fant jeg mange skatter: nydelige trådsneller med silketråd i nydelige farger. Og jammen kunne de lage lekker emballasje i gamle dager, alt var så foseggjort og detaljrikt. Jeg liker å sy, men det meste av det jeg fant i syskrinet skal jeg bare ta vare på, kanskje pynte litt med av og til.
Denne tredingsen lå også i skrinet, den ligner en krumkakeformer, men er på størrelse med en damefinger. Med skam å melde må jeg tilstå at jeg ikke vet hva det er eller hva det skal brukes til. Det er sikkert noen dyktige der ute som kan gi meg et hint?!
Klem

5 kommentarer:

Annepålandet sa...

Et sånt syskrin har jeg også arvet! Helt vidunderlig! Såvidt jeg husker, brukes den spisse dingsen til å stikke hull på f eks engelsk broderi, men det er mulig jeg tar feil? Skulle gjerne visst om det stemmer! Noen som vet???

johanne`s rom sa...

Jeg tror også den er til Engelsk broderi, det heter pren. Får kjøpt slike nå også, men selvfølgelig i plast, da. Så vi må ta vare på det gamle vi finner, de var mye flinkere til å lage ting ordentlig. Ønsker deg en god uke.

Elisa sa...

Hei!
Det ER en pren, jeg har også arvet en slik og den har jeg brukt på engelsk broderi. Kjempefin blogg du har, må liksom innom den hver dag og lese:-)

Evans sa...

Hej! Vad roligt det är att hitta något som man inte vet var det är. Tyvärr vet inte jag det heller. Ha en bra onsdags kväll/Eva

Nikoline sa...

Hei,hei!
Ser du har fått svar på spørsmålet ditt,og ja... det er ein PREN til bruk for engelsk broderi.
Eg har arva syskrin etter mamma,og der låg det også ein slik :o)
Ha ein flott onsdagskveld.
(eg er blitt "avhengig" av å titta innom kvar dag hjå deg,og alltid er det like koselege innlegg!)