torsdag 26. februar 2009

Pesto


Urtepottene mine vil visst ingen ende ta. I dag ble det pesto, noe jeg elsker og alltid har trodd var utrolig vanskelig å få til. Men, nei: det er den letteste sak i verden å få til.
Pesto serveres oftest kald sammen med varm pasta eller i salater, men den er også god sammen med både kjøtt og fisk.


DETTE TRENGER DU: 1 basilikum i potte, 0,5 dl pinjekjerner, 3 båter hvitløk (kan sløyfes eller minskes), 40 g parmesan revet, 1 dl olivenolje, salt og pepper, foodprosessor
DETTE GJØR DU:
Bland sammen skylt og tørket basilikum, pinjekjerner, hvitløk.
Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens du rører.
Vend inn revet parmesan, smak til med salt og pepper.

Tips: dette er den klassiske pestoen, men man kan gjerne lage sin egen variant. Bytt ut basilikum med din favoritturt eller hva med soltørrede tomater? NB: soltørrede tomater er svært salte: husk å vanne ut og tilsette noe vann.
Pinjekjernene kan byttes med mandler eller nøtter.


Her er min hvite middag, det måtte to fargeklatter til i dag. Hvitt med rødt og grønt = italiensk?
Klem




8 kommentarer:

Besta sa...

mmmm, elsker pesto. Både vanlig og med soltørkede tomater.

Hanna sa...

Det är så gott med pesto!! Love it :)
Jättegott att ha på bröd oxå ;)

Ha d gott!
Kram Hanna

Randi sa...

Heia Ragnhild!
WOW,du er no så super flink da,eine innlegget ditt bedre en det andre..sukk!!Blir svolten eg no:-))
Å ja,Pesto er kjempe kjempe godt,eg brukar det mest på pasta!
Ha ein fin kveld,kos deg!Klem!

Lykken bak døra sa...

Jeg er også kjempeglad i pesto, men har enda ikke prøvd å lage min egen. Kanskje du har inspirert meg :p

Håper maten smakte :)

Jannicke sa...

Mmmm, så mye godt du viser!
Kjekt du legger ut oppskrifter også!

Miss.T sa...

MMMMMMMMMMMM.. her fristet du meg.: )

Tiril sa...

Lager og min egen pesto, lettvindt og mye bedre enn den ferdigkjøpte, kjekt å få noen oppskrifter.

Hulda sa...

Syns du er utrolig kreativ, finner på det ene etter det andre. Både spennende matoppskrifter og annet. Urtesmøret så veldig godt ut!

Kom gjerne innom min blogg!